fbpx

PIJN SAMEN
Meer dan 2 miljoen Nederlanders leven met chronische pijn. Dat is van grote invloed op hun dagelijks leven, relaties en werk en kost de samenleving bovendien zo’n 20 miljard euro per jaar. Kernwoorden in dit project zijn erkenning, kwaliteit van leven, eigen regie, meer educatie en betere samenwerking tussen behandelaars.

  • Landelijke campagne ‘De Week Van De Pijn’ met twee congressen
  • Documentaire ‘Om gek van te worden’ waarin zes patiënten twee jaar zijn gevolgd
  • Zeven korte films
  • Boekuitgave ‘Anoniem’ (thriller)
  • Educatietraject, presentaties en discussiebijeenkomsten
  • Toolkit Keuze assistent chronische pijn. Dit is een keuze middel voor patiënten voor complementaire zorg en behandeling rond pijn. Deze is ontwikkeld met diverse experts op gebied van chronische pijn.

Website
Facebook
Twitter

Een initiatief van Stichting Happy Motion in samenwerking met patiëntenverenigingen, zorgprofessionals, instellingen en bedrijven.

 

Geïnteresseerd in een presentatie van Pijn Samen?
Lees hieronder of op de website meer over een programma op maat.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op

Filmpresentatie “Om gek van te worden” (2,5 uur)
Documentaire en dialoog over leven met chronische pijn.
Voor zorgprofessionals, mantelzorgers en patiënten.
Door Pim Giel, documentairemaker en zorgexpert.

Lees meer

Introductie
Documentairemaker en zorg-innovator Pim Giel vertelt over zijn ervaringen met klantgericht werken en het maken van de film. Maar vooral over de uitdagingen van chronische pijn voor behandelaars, werkgevers en patiënten.

Documentaire
De vertoning van Om gek van te worden duurt circa een uur en de 6 educatieve films 10 – 45 minuten en bieden een reeks van aanknopingspunten om met elkaar in gesprek te gaan zoals klachten en therapievormen, uitbehandeld zijn, gezinsleven, school en werk.

Dialoog
Met elkaar in gesprek over de aangereikte dilemma’s. Er wordt aangesloten op de ontwikkeling van zorg- naar participatiemaatschappij waarbij behoefte is aan o.a. goede voorlichting, bewustwording, beter casemanagement, stimuleren, verzuimreductie op het werk en faciliteren van informele netwerken en samenwerking tussen behandelaars.

Het programma duurt ca. 3 uur maar kan in overleg met de opdrachtgever op maat worden aangepast met bijvoorbeeld een eigen gespreksleider, co-presentator of een digitale enquête onder de deelnemers vooraf.

Evelien is ​bezig een laagdrempelig programma te ontwikkelen om hulpverleners, mantelzorgers en patiënten zelf te leren hoe ze muziek kunnen gebruiken. Haar droom is om musici van een groot Nederlands klassiek orkest​ hierin te betrekken, en hen te leren waarin muziektherapie anders is dan musiceren maken.

Erik Scherder gaat op zoek naar toepassingen in de wetenschap en houdt zich bezig met het effect van muziek op ons brein.