fbpx

Happy Motion biedt trainingen
en presentaties

Presentatie chronische pijn

Introductie
Documentairemaker en zorg-innovator Pim Giel vertelt over zijn ervaringen met klantgericht werken en het maken van de film. Maar vooral over de uitdagingen van chronische pijn voor behandelaars, werkgevers en patiënten.

Documentaire
De vertoning van Om gek van te worden duurt circa een uur en de 6 educatieve films 10 – 45 minuten en bieden een reeks van aanknopingspunten om met elkaar in gesprek te gaan zoals klachten en therapievormen, uitbehandeld zijn, gezinsleven, school en werk.

Dialoog
Met elkaar in gesprek over de aangereikte dilemma’s. Er wordt aangesloten op de ontwikkeling van zorg- naar participatiemaatschappij waarbij behoefte is aan o.a. goede voorlichting, bewustwording, beter casemanagement, stimuleren, verzuimreductie op het werk en faciliteren van informele netwerken en samenwerking tussen behandelaars.

Het programma duurt ca. 3 uur maar kan in overleg met de opdrachtgever op maat worden aangepast met bijvoorbeeld een eigen gespreksleider, co-presentator of een digitale enquête onder de deelnemers vooraf.

Presentaties dementie

Tijdens de presentaties gaan zorgprofessionals, ketenregisseurs, buurtmakelaars, zorgcoördinatoren, vrijwilligers van buurtinitiatieven, mantelzorgers én patiënten met elkaar in gesprek over hoe we met z’n allen (willen) omgaan met dementie. Aan de hand van veelvoorkomende dilemma’s en positieve voorbeelden worden de ontwikkelingen binnen de zorg op een uitdagende en oplossingsgerichte manier ter sprake gebracht. De samenkomsten spelen in op de huidige veranderingen van zorg- naar participatiemaatschappij, het vormgeven van de ‘dementie-vriendelijke samenleving’ met o.a. goede voorlichting, bewustwording, beter casemanagement, stimuleren, ondersteunen en faciliteren van informele netwerken en actieve senioren.

Programma (ca. 3 uur)
Tijdens de introductie vertelt Pim Giel over zijn ervaringen met klantgericht werken in de zorg, over zijn motivatie om deze films te maken en vooral over de uitdagingen waar de zorg voor staat. Aansluitend wordt de film vertoond. Daarin komt een reeks van thema’s en dilemma’s aan de orde die voldoende stof opleveren om na afloop te bespreken. Tijdens de nabespreking is er alle ruimte om onder leiding van Pim met elkaar in gesprek te gaan. Het programma kan in overleg met de opdrachtgever op maat worden aangepast met bijvoorbeeld een eigen gespreksleider, andere gasten, of een digitale enquête vooraf.

De samenkomsten spelen in op de huidige veranderingen van zorg- naar participatiemaatschappij, het vormgeven van de ‘dementie-vriendelijke samenleving’ waarbij enorme behoefte is aan o.a. goede voorlichting, bewustwording, beter casemanagement, stimuleren, ondersteunen en faciliteren van informele netwerken en actieve senioren.

Presentaties Muziektherapie

De wonderen zijn de wereld nog niet uit – dat ontdekte Pim Giel in zijn zoektocht naar de effecten van muziek op onze gevoelens en onze gezondheid.

In deze presentatie, die deels werd gebruikt voor zijn TEDx Talk, neemt hij u mee op die bijzondere reis langs muzikanten, muziektherapeuten, wetenschappers en kwetsbare mensen en hun mantelzorgers.

Voor zijn documentaire reisde Pim het hele land door maar zag ook wat muziek doet voor kinderen met een oorlogstrauma in een vluchtelingenkamp in het Midden-Oosten.

Programma (duur: in overleg)

  • Presentatie Pim Giel
  • Documentaire Miracles of Music

Zeer geschikt programma voor bedrijven, instellingen en teams

Miracles of Music Meeting

Ontdek en ervaar de kracht van muziek. Muziek ontspant, inspireert, stimuleert, geeft energie en zorgt voor rust. En muziek is goed voor je ontwikkeling, je brein en je gezondheid.

Presentator en filmmaker Pim Giel vertelt meer over de nieuwste wetenschappelijke inzichten en over zijn eigen ontdekkingen tijdens het maken van de documentaire Miracles of Music over muziek en muziektherapie.

Maar beleef het effect van muziek ook zelf. Tijdens de meeting gaat een muziektherapeut, wetenschapper of muzikant de muzikale interactie aan met publiek. Verrassend, leerzaam en vooral: erg leuk.

Programma (duur: maximaal 75 minuten)

  • Presentatie Pim Giel
  • Muzikale sessie met het publiek

Zeer geschikt programma voor bedrijven, instellingen en teams

Over Pim Giel, documentairemaker en zorginnovator

Pim Giel maakte Om gek van te worden en zes educatieve films over chronische pijn, en twee documentaires Mijn hoofd in jouw handen en Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand over beginnende dementie. Naast de zeer succesvolle premières in een uitverkocht EYE Amsterdam was er veel media-aandacht in bijvoorbeeld RTL Late Night, de tv-première van de film Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand bij NPO 2 en vele radioprogramma’s en dagbladen.

Pim was jaren werkzaam in de zorg, als verpleegkundige, manager en als adviseur. Hij kent de problematiek dus van binnenuit.

Pim Giel kleinCopyright Anko Stoffels AMSTELVEENZ
Pim Giel© Anko Stoffels, Amstelveen