fbpx

MIJN HOOFD
Groot landelijk project met medewerking van Alzheimer Nederland over de ziekte, oorzaken en behandeling van dementie en de invloed van dementie op relaties, vriendschappen en familiebanden? Hoe behoud je de regie als patiënt, wat zijn nog uitdagingen en hoe kun je nog nuttig zijn voor de maatschappij en je omgeving? Daarover ging het project Mijn Hoofd. Filmmaker Pim Giel heeft zelf jarenlang in de zorg gewerkt.

  • Documentaire ‘Mijn hoofd in jouw handen’ gaat over veranderende relaties
  • Documentaire ‘Ger, mijn hoofd in eigen hand’ gaat over eigen regie
  • Twee congressen met meerdere workshops zijn gehouden in het Eye Filmmuseum
  • Film presentaties Tijdens de presentaties gaan zorgprofessionals, vrijwilligers, mantelzorgers én patiënten met elkaar in gesprek over hoe we met z’n allen (willen) omgaan met dementie. Aan de hand van veel voorkomende dilemma’s en positieve voorbeelden worden de ontwikkelingen binnen de zorg op een uitdagende en oplossingsgerichte manier ter sprake gebracht.

Website (uitgefaseerd)
Facebook
Twitter

Een initiatief van Stichting Happy Motion

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op

Filmpresentatie Dementie (2,5 uur)
Presentatie en dialoog rondom een documentaire over relaties, eigen regie en dementie.
Voor zorgprofessionals, juristen, notarissen, mantelzorgers en patiënten.
Door Pim Giel, documentairemaker en zorgexpert.

Lees meer

Ontdek en ervaar de kracht van muziek. Muziek ontspant, inspireert, stimuleert, geeft energie en zorgt voor rust. En muziek is goed voor je ontwikkeling, je brein en je gezondheid.

Presentator en filmmaker Pim Giel vertelt meer over de nieuwste wetenschappelijke inzichten en over zijn eigen ontdekkingen tijdens het maken van de documentaire Miracles of Music over muziek en muziektherapie.

Maar beleef het effect van muziek ook zelf. Tijdens de meeting gaat een muziektherapeut, wetenschapper of muzikant de muzikale interactie aan met publiek. Verrassend, leerzaam en vooral: erg leuk.

Presentatie Muziek, dementie en wetenschap (1 – 2,5 uur)
Wat zegt de wetenschap over muziek, dementie, het brein en therapie/interventies?
Voor zorgprofessionals, zorgorganisaties, bestuurders, studenten, mantelzorgers en cliënten.
Door dr. Anna-Eva Prick, neuropsycholoog & senior onderzoeker.

Lees meer

Muziek brengt persoonlijke herinneringen tot leven bij mensen met dementie, zegt dr. Anna-Eva Prick. Als senior onderzoeker van de Zuyd Hogeschool verdiept ze zich in de invloed van muziektherapie en andere  muziekinterventies op gedrag en stemming bij mensen met dementie. In deze bijzondere lezing mét concert komt u alles te weten over de heilzame invloed van muziek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Muziek, alzheimer en dementie
Muziek kan therapeutisch werken bij mensen met dementie. Hoe werkt dat eigenlijk? Wat is nu het verschil tussen dementie en alzheimer? Kan muziek helpen om geheugenproblemen te voorkomen? Hoe kan je als zorgprofessional of mantelzorger zelf aan de slag gaan met muziek bij een naaste of client met dementie? Al deze vragen komen aan bod in een boeiende lezing van Anna-Eva Prick. Ze vertelt over Maurice Ravel, die leed aan een bijzondere vorm van dementie. In woorden en noten komt u dichterbij een fascinerend onderwerp. Tijdens de lezing is er alle ruimte om onder leiding van Anna-Eva met elkaar in gesprek te gaan.  Het programma kan in overleg met de opdrachtgever op maat worden aangepast met bijvoorbeeld een eigen gespreksleider, co-presentator of emuzikale begeleiding.

Interesse in een meeting of presentatie? Neem dan contact met ons op